Vad är värst?

Att bli kallad smal eller att bli kallad tjock?
De som blir kallade smala kan tycka det är jobbigt, medans de som blir kallade tjocka kan tycka att det är jobbigt. Dock tycker samhället (ungdomarna, höhö) att det är snyggare om man är smal, och därför tycker folk att det är bättre att bli kallad anorexia-barn än tjockis.
Jag säger inte att det är jobbigare att bli kallad tjock än smal, men det kanske känns.. lättare om man kan tänka sig själv som smal. För det är så samhället vill ha en.
T.ex kan man inte få vissa jobb (typ på vissa klädkedjor, hostA&F, Hollisterhost) om man inte ser ut på ett visst sätt, eller om man inte är tillräckligt smal.
Varför är det så? Varför måste man vara född med de rätta generna för att få ett jobb? Alltså. Vi lever i ett sjukt samhälle.

Eller är det bara jag som överanalyserar hela grejen?


Vilken av personerna ovan hade fått ett jobb på, tex, A&F?

Och det faktum att vårat samhälle använder sjukdomar/sexualliteter/utseenden som skällsord. Svordomar, ord som sårar. Exempelvis om man är smal och blir kallad anorexiabarn. Anorexia är inte bara att man är smal. Det är en psykisk sjukdom, något man inte kan hjälpa. Bög är inte bara ett skällsord, det är en sexualitet. Det har inget att göra med hur man är som person, inte egentligen. Det har bara att göra med vilket kön man dras till. Svarskalle, är bara ett jävligt idiotiskt ord. Som folk använder för att trycka ner folk som har en annan hudfärg. Alltså, varför?
Och varför gör ingen något åt detta sjuka samhälle?


Kommentarer
Nelly

Du har helt rätt!

2012-03-18 @ 23:03:18
URL: http://saucedobruud.blogg.se/
Olivia

Fin blogg :D önskar dig en fin måndag!

2012-03-19 @ 07:57:47
URL: http://oliviaswaldhagen.blogg.se.blogg.se/
Olivia

Fin blogg :D önskar dig en fin måndag!

2012-03-19 @ 07:57:58
URL: http://oliviaswaldhagen.blogg.se.
C O R N E L I A

Håller med. Bra tänkt, det är sjukt! ...

2012-03-20 @ 09:58:14
URL: http://alltidcornelia.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0